zaterdag 13 juli 2013

Achterban meer betrekken bij visserij overlegOp Twitter las ik diverse tweets dat er zaterdag overleg was over discards c.q. de aangekondigde aanlandplicht.  O.a. Visned, Vissersbond en Imares waren bij dit overleg aanwezig. Uiteraard zal er in die trant gepraat zijn over oplossingen om de overleving van discards te vergroten.

Wat ik jammer vind is dat de moderne middelen, die tegenwoordig beschikbaar zijn tegen relatief lage kosten, niet ingezet worden om praktijkmensen live te informeren over wat er besproken wordt. 

Waar ik over praat? Gewoon een live stream op Internet met beeld en geluid waar de praktijkmensen uit de visserij kunnen meekijken vanaf hun eigen pc /ipad, etc.  bij het overleg. Op die manier betrek je de visserman bij wat er besproken wordt. 

 Zij worden op die manier ge├»nformeerd en kunnen desgewenst ook direct input geven bij een overleg of workshop. Het zou van grote toegevoegde waarde zijn als er meer input komt vanuit de praktijk. In mijn optiek is dat te realiseren als er meer gebruik wordt gemaakt van de moderne middelen die ons vandaag de dag ter beschikking staan.

Uiteraard is er in de budgetten die beschikbaar zijn voor de visserij ruimte om dit soort faciliteiten te realiseren. We spreken immers over innovatie qua communicatie met de visserij achterban waardoor er sneller oplossingen kunnen worden gerealiseerd. 

Ik doe hierbij een oproep aan visserijbestuurders en de achterban om eens serieus na te denken over de moderne middelen die ons ter beschikking staan, te gaan gebruiken om de praktijkmensen meer te betrekken bij allerlei soorten overleg. Dat is voor iedereen een win/win situatie.

Nils Luijt (op persoonlijke titel)
Secretaris visserijvereniging Noordwest
Tel 06-51665433

Geen opmerkingen:

Een reactie posten